مراکز دینی و امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی/ نهادهای دینی بهطور غیرمستقیم از کاربران مذهبی حمایت کنند
یک بلاگر روحانی ایجاد مراکز علمی پشتیبانی برای کاربران مذهبی، توسط نهادهای دینی فعال در فضای مجازی را از مصادیق بارز اجرای امر به معروف و نهی از منکر در این محیط خواند و بر حمایت با واسطه این مراکز از کاربران دیندار تأکید کرد.
به گزارش قرآن بلاگ حجتالاسلام «حرمتالله خانگلزاده»، روحانی وبلاگنویس در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، ضرورت اجرای امر به معروف و نهی از منکر، را به زمان و مکان و یا نوع محیط وابسته ندانست و گفت: هر کجا که نیاز است چه در دنیای حقیقی و چه مجازی باید امر به معروف و نهی از منکر انجام شود.
وی ادامه داد: با توجه به فعالیت گسترده دشمنان اسلام و سفرههای آلوده به گناهی که برای کاربران اینترنتی که بیشترشان را قشر جوان تشکیل میدهند پهن شده، در دنیای مجازی بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد. اگرچه در این زمینه کم کار شدهاست.
وبلاگنویس «شیعه مذهب برتر» درباره مصادیق عملیاتی شدن مفهوم امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی عنوان کرد: مصادیق در این زمینه آنقدر زیاد است که قابل شمارش نیستند. ایجاد اتاقهای مذهبی در فضای چت، که بیشتر کاربران اینترنتی، در این فضا دست و پنجه نرم کردهاند، میتواند در این حوزه قرار گیرد.
وی افزود: همچنین میتوان با ایجاد پایگاههایی در سطوح و رشتههای مختلف در فضای مجازی و ایجاد ارتباط بین کاربران مذهبی در آن پایگاه، از آلوده شدن کاربران مذهبی و دینی به محیطهای ناسالم جلوگیری کرد.
وبلاگ «شیعه مذهب برتر» را اینجا ببینید!
بلاگر «عدل الهی» در خصوص وظایف نهادهای دینی فعال در فضای مجازی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر، اظهار داشت: من با فعالیت مستقیم نهادهای دینی بهطور رسمی مخالفم، چرا که معتقدم کارآیی لازم را نخواهد داشت.
او تصریح کرد: اما اینگونه نهادها میتوانند بهطور غیرمستقیم و با واسطه به بهترین وجه ممکن عمل کنند.
خانگلزاده ادامه داد: ایجاد پایگاههای علمی برای پشتیبانی کاربران مذهبی، میتواند یکی از مصادیق این عمل باشد. چون متأسفانه وقتی با کاربران مذهبی گفتوگو میکنیم، اکثر آنها از عدم وجود یک بانک اطلاعاتی بزرگ و تأثیرگذار گلهمند هستند.
وبلاگ «عدل الهی» را اینجا ببینید!
مدیر محتوایی پایگاه پرسمان قرآنی نقش بلاگران را در تقویت این جریان تأثیرگذار خواند و گفت: بلاگران مذهبی خیلی بیشتر و بهتر از سایتهای مذهبی میتوانند در این زمینه نقشآفرین باشند. البته نمیتوان منکر عملکرد و دستاوردهای سایتهای مذهبی شد.
وی یادآور شد: باید قبول کنیم که قشر جوان جامعه ما که اکثریت کاربران فضای مجازی را تشکیل میدهند کمتر به سایتها توجه میکنند و بیشتر به وبلاگها تمایل دارند.
مدیر سایت «پژوه» نقش دولت را در این جریان مهم و حساس خواند و گفت: دولت میتواند حمایت و پشتیبانی از مراکز و سازمانهایی که در این زمینه فعال هستند را بر عهده گیرد.
وی تأکید کرد: دولت باید تمام این مراکز را تحت چتر حمایتی خود قرار داده و جایگاهی برای آنها در دولت ایجاد کند. البته این کار باید چندین سال قبل اجرا میشد که متأسفانه هنوز هم بهصورت متمرکز و حساب شده چنین چیزی تعریف نشدهاست.
این بلاگر روحانی خاطرنشان کرد: دولت نباید بهصورت مستقیم و بزرگمنشی وارد این جریان شود. بلکه میتواند با کمی دقت و تأمل و با برنامهریزی حساب شده، نقش اصلی خود که کمک به پیشرفت وبلاگنویسی دینی و مذهبی است را ایفا کند.
نظرات شما: نظر